19 juni, 2024

Musical

4 mins read

Altijd al willen schitteren in een echte musical? Grijp je kans en schrijf je snel in!

Lessenreeks 2024-2025

Sjoeboe! start in september 2024 al voor het vijfde jaar op rij met een lessenreeks musical voor kinderen van 8 tot 16 jaar! Een jubileumjaar en dat moet en zal gevierd worden! Onder leiding van ons docententeam krijgen de kinderen en jongeren de kans om te proeven van het musicalvak en samen te schitteren in een echte musicalproductie.

De lessenreeks start op vrijdag 6 september 2024 met een kennismakingsweekend (met overnachting). De lessen gaan daarna telkens door op zondagvoormiddag van 10.00u tot 13.00u. De voorstellingen vinden plaats van 25 tot en met 27 april 2025. Dat het de moeite waard is, kun je zeker vragen aan zij die het al hebben meegemaakt. En net omdat we ons vijfjarig bestaan vieren, komen er tal van verrassingen op ons pad!

De inschrijvingen gingen open op 1 januari 2024 en zijn intussen helemaal volgelopen. We zijn ontzettend trots dat onze werking elk jaar aan interesse wint maar proberen deze groei ook te integreren in onze toekomstplannen. Inschrijven op onze wachtlijst is wel nog mogelijk via de knop ‘inschrijven’ bovenaan in de menubalk! We raden iedereen met interesse aan zich op de wachtlijst te registreren, zo hebben we een duidelijk zicht op hoeveel interesse er nog is. Ervaring is niet vereist, plezier staat immers voorop! Iedereen die wil deelnemen, mag ook deelnemen (zolang het aantal beschikbare plaatsen het toelaat uiteraard). Je hoeft dus zeker niet bang te zijn, stap mee aan boord en geniet van deze fantastische rit!

 

Nieuw! MuziKids – musical op maat van onze jongste sterren!

Sjoeboe! Musical viert in 2024-2025 zijn vijfjarig bestaan. Om dat te vieren start er vanaf september 2024 een nieuwe musicalreeks: MuziKids! Deze lessenreeks is gericht op jonge kinderen van 4 t.e.m. 8 jaar en bestaat uit wekelijks één uurtje dans, drama en zang op zondagvoormiddag (van 09.00u tot 10.00u). Op 26 april 2025 staat dan een heuse toonmoment op het programma. Deze lessen worden gegeven door mister Sjoeboe himself, Kevin Flander, als docent drama en zang. De lessen dans worden gegeven door Jalina Boucquez. Na het doorlopen van de MuziKids-reeks ben je dan ook helemaal klaar om aan te sluiten bij onze musicalafdeling voor jongeren.

 

Docententeam

De musicallessen worden ingevuld door het docententeam van Sjoeboe! Elke les bestaat uit twee delen (10.00u-11.30u & 11.30u-13.00u) en afhankelijk van de planning/het repetitieschema krijg je een les drama, zang of dans. Hoe verder we opschuiven in het repetitieproces hoe meer deze onderdelen in elkaar overvloeien, tot één prachtig geheel. De regie van de voorstelling is in handen van het duo Siebe Reusen & Kenzie Brackx. Zij staan ook samen in voor de lessen drama en zang. Eline Lauwereins is onze choreografe en staat ook in voor de lessen dans, een rol die ze deelt met Kevin Flander, die in de jaargang 2023-2024 zijn terugkeer in het docententeam maakte. Samen zijn ze de steun en toeverlaat voor alle kleine en grote (artistieke) zorgen van onze cast. Kenzie neemt ook samen met Kevin de zakelijk leiding over de musicalproductie op zich. Je kunt hen steeds contacteren via musical@asfactory.be.

Spond

Wie reeds deelnam, weet het al. Alle communicatie tijdens het jaar tussen het docententeam en de kinderen/ouders verloopt via Spond. Deze gratis app is een geweldige oplossing voor het organiseren van groepsactiviteiten zoals onze musicallessenreeks. Spond is ontwikkeld voor zowel volwassen leden als ouders die namens hun kinderen reageren. Je kiest zelf als jouw kind via jouw account of met een eigen account alle informatie en lesmateriaal kan raadplegen. Heb je geen smartphone? Je kan Spond ook gewoon online via de website, op eender welke computer met internetverbinding, hanteren.

Enkele voordelen op een rij:

• Je kan je aanwezigheid doorgeven bij lessen, repetities en andere evenementen
• Spond stuurt automatisch herinneringen naar leden die niet hebben gereageerd
• Naadloze integratie met je agenda
• Deel informatie, afbeeldingen of updates (zoals filmpjes met danspasjes, audiofiles van zanglijnen, affiches en andere info)
• Stuur privéberichten naar docenten, andere ouders of start een groepschat
• Ondersteuning voor ouders die namens hun kinderen communiceren

 

Musical door de jaren heen in beeld…